top of page
epipremnum_edited.jpg

Epipremnum

pills.png

Besin

İlkbahar - Yaz

094-thermometer-2.png

Sıcaklık

18-26°C

wind.png

Rüzgar

Zararsız

078-cloudy.png

Konum

Aydınlık/Yarı Gölge

cat.png

Toksisite

Zehirli

097-rain-5.png

Sulama

1,5 Haftada 1

Konum

Epipremnum güneş ışığına çok aldırış etmez. Direkt güneş ışığından uzak durduğunuz sürece bitkiyi nereye koyarsanız koyun, umursamıyor.  Epipremnum ile ilgili kullanışlı olan şey, bitkinin çok fazla veya çok az ışık alıp almadığını göstermesidir. Çok az ışık varsa, bitki farklı renk yapraklara sahip olsa bile yapraklar yeşile dönecektir. Epipremnum çok fazla ışık alır almaz pek çok renk farklılığıyla biraz kendi rengine döner. Ek olarak,  bulunduğu yer de ne kadar az ışık  olursa, yaprak o kadar koyu olur.

Saksı Değişimi

Epipremnum'un saksısını 2 yılda bir  değiştirmenizi öneririz. İthal torf toprağı ve öncekinden en az %20 daha büyük bir saksı kullanın . Saksı değişimi sayesinde bitki büyümek için yeni bir alan elde edecek. Bir bitkinin saksısını değiştirmek için en iyi zaman ilkbahardır. İlkbaharda bitki, büyümek için enerji üretir ve kök gelişimi için gereklidir. Kökler, saksı değiştirme sırasında zarar görebilir, korkmayın! İlkbaharda bitkiniz hasarı onarmak için yeterli enerjiye sahiptir.

Hastalık ve Zararlılar

Bilmekte fayda var: Epipremnum güçlü bir ev bitkisidir. Bu nedenle bitki zararlılara veya hastalıklara karşı duyarlı değildir. Bununla birlikte, iyi bir nem seviyesini korumak daima önemlidir. Epipremnum bir ısıtıcının yanına geldiğinde (veya asılı kaldığında) bir su püskürtücüyle düzenli olarak su püskürtmek akıllıca olacaktır. Bitkide zararlılar bulunursa, böcek ilacı kullanabilirsiniz.

Bitki Besini

Epipremnum oldukça fazla enerji tüketir. Bu nedenle, bitkinizi iki haftada bir bitki besinleriyle şımartmak önemlidir. Ekstra besin miktarı için, kullanacağınız ürünün ambalajına bakmak en iyisidir. Sadece ilkbahar ve yaz aylarında bitki beslemesi yapmanızı öneririz. Kış aylarında bir bitkiye fazladan besin verdiğiniz anda bu enerji hiçbir yere gitmeyebilir ve bu da bitkiyi olumsuz etkileyebilir.

Sulama

Epipremnum haftada bir yudum su vermek yeterlidir. Bu, bitkinin toprağını daima hafif nemli tutar ve Epipremnum'u çok mutlu eder. Epipremnum'un ne kadar suya ihtiyacı olduğu birkaç faktöre bağlıdır. Bitkinin ve saksının büyüklüğü kadar bitkinin toprağı ve yeri de sulama için çok önemlidir. Kışın, sulamayı haftada bir defadan 1,5 ila 2 haftada bire kadar artırabilirsiniz. Dikkatli olun fazla su kök çürümesi yapabilir.

Zehirli mi?

Neyse ki, Epipremnum insanlar için zehirli değildir. Ancak evcil hayvanlar için aynı durum söz konusu değil. Evcil hayvanlara çok dikkat etmek akıllıca olsa da yaprak parçalarının yendiğini fark ettiğinizde, bir doktora başvurmanız en iyisidir. Mide bulantısı gibi göze çarpan davranışlara çok dikkat edin.

Hava Temizleme

NASA'ya göre, Epipremnum var olan en hava temizleyici bitkilerden biridir. Gün boyunca bitki, CO2'yi oksijene dönüştürmek için stomalarını açar.

bottom of page