top of page
Besin
İlkbahar - Yaz
Sıcaklık
18-24°C
Rüzgar
Zararlı
Konum
Yarı Gölge
Toksisite
Zehirsiz
Sulama
Haftada 1
Konum
Arecaceae'yi dolaylı güneş ışığı alan bir noktaya yerleştirmek en iyisidir. Bir ev bitkisi olarak, doğrudan güneş ışığında büyümeleri zordur. Sonuç olarak, bitki yalnızca 3 ila 5 saat dolaylı güneş ışığına tahammül edebilir. Arecaceae palmiyeleri çok fazla ışık alır almaz yeşil yaprakları sararır. Öte yandan çok az ışık, palmiyenin büyümesinin durmasına neden olur.
Bitki Besini
Arecaceae'nin enerjisi kısa süre sonra biter. Bu nedenle fazladan bitki besini sağlamak önemlidir. İlkbahardan itibaren her sulamada sıvı bitki besinleri ekleyebilirsiniz. Bitki besleme sıklığını haftada bir defadan fazla tutmayın. Aksi takdirde, Arecaceae çok fazla beslenecek ve bu da hasara neden olabilir.
Saksı Değişimi
Bitki çok küçük kaldığında, her yıl saksı değişimi gerekli değildir. Yine de her 2 yılda bir Arecaceae'yi değiştirmenizi öneririz. İthal torf toprağı ve öncekinden en az %20 daha büyük bir saksı kullanın . Saksı değişimi sayesinde bitki büyümek için yeni bir alan elde edecek. Bir bitkinin saksısını değiştirmek için en iyi zaman ilkbahardır. İlkbaharda bitki, büyümek için enerji üretir ve kök gelişimi için gereklidir.
Hastalık ve Zararlılar
Arecaceae kuru bir ortama girer girmez, bitki örümcek akarlarına karşı hassastır. Bitki, doğada yüksek nemli bir ortamda durur. Nem çok düşük olduğunda bitkinin bağışıklık sistemi kötü etkilenir. Ek olarak, çok fazla cereyan içeren bir konum, unlu böceklere neden olabilir. Bitkiniz haşarattan muzdaripse, bitkiye uygun böcek ilacı kullanabilirsiniz.
Sulama
Arecaceae haftada bir kez sulanmayı tercih ediyor. Sıcak yaz aylarında haftada iki kez sulamak en iyisidir. Saksı toprağının her zaman biraz nemli olması güzeldir. Çok fazla su vermemeye dikkat edin. Köklerden çok fazla su kaçamaz ve bu da sonunda kök çürümesine yol açabilir.
Hava Temizleme
Arecaceae palmiyeleri de CO2'yi oksijene dönüştürür, ancak bunu havayı temizlemekten daha az iyi yapar. Bitkinin daha çok zararlı maddeleri uzaklaştırdığı bilinmektedir. Areca palmiyesinin oldukça iyi saflaştırabildiği maddeler şunlardır: Formaldehit, Benzen, Trikloroetilen ve Toluen.
Zehirli mi?
Tüm hayvan severlere müjde! Arecaceae zehirli değildir. Kedinizi veya köpeğinizi bitkiye bırakmakta özgürsünüz.
bottom of page